Case:

Benhård projektstyring sikrede succesfuld lysimplementering

Den succesfulde installation af 200.000 lyskilder på 17 måneder er gjort mulig gennem benhård projektstyring, et hårdarbejdende team af montører og en stor forståelse for Coops behov og organisation.

Nordic Business Light har installeret nyt lys på 1 mio. m2 fordelt på 700 butikker samt en række lagre og kontorer. Der har været 45 elektrikere på opgaven, og det har typisk taget 1-2 dage at udskifte alt lyset i en butik. Der er i gennemsnit blevet installeret lys i 10 butikker om ugen, men i slutningen af 2018 var flowet helt oppe på 50 butikker om ugen. Hele implementeringen tog 17 måneder, hvilket var efter planen. 

Nordic Business Light har formået er at overholde tidsplanen for udskiftning af 700 butikker på 17 måneder. Det er i sig selv ret bemærkelsesværdigt. I tæt samarbejde med Coops projektleder og underleverandør har Nordic Business Light vist sig i stand til at eksekvere på et så stort logistik- og implementeringsprojekt.
Peter Svendsen
Energichef i Coop

Stærkt team af montører
Et afgørende element for den succesfulde implementering var Nordic Business Lights samarbejde med installatører, der arbejdede dedikeret på denne opgave.

Jeg har været i branchen 38 år og set en masse ombygninger. Jeg har aldrig været med til noget, der var så effektivt. Elektrikerne, der kom og udskiftede lyset her i butikken, var hurtige og meget hensynsfulde over for kunder og medarbejdere. Det var rigtigt godt.
Klaus Andersen
Butikschef i Kvickly Hvidovre

Andre Coop-cases

Mere end 700 Coop-butikker og en række kontorer og lagre har fået nyt LED-lys. Over 200.000 lyskilder er skiftet over en periode på 17 måneder, hvilket har givet Coop en strømbesparelse på 25 mio. kr. årligt.

30.000 medarbejdere i Coop har fået nyt lys, der er garanteret flimmerfrit, hvilket resulterer i sundere arbejdsmiljø.

Nøgletal for Coop-projektet

1
butikker med nyt lys
1
nye lyskilder
1
mdr. implementeringstid
Vi er 100 % fokuseret på at skabe værdi for kunden. Det gør vi bl.a. ved at være bevidst om vores ansvar for projektstyringen – og i samarbejde med kunden kan vi overtage hele projektstyringen. Det kan vi, fordi vi har dygtige folk og en dyb viden om behov og arbejdsgange i store koncerner.
Ole M. Jensen
CEO, Nordic Business Light

Sådan fik Coop nyt lys

Kræn Østergaard Nielsen, CFO i Coop og Energichef Peter Svendsen fortæller om projektet, der har givet Coop store besparelser.