Case:

Coop udskifter lyset i 700 butikker og sparer 25 mio. kr. om året

Mere end 700 Coop-butikker og en række kontorer og lagre har fået nyt LED-lys. Over 200.000 lyskilder er skiftet over en periode på 17 måneder, hvilket har givet Coop en strømbesparelse på 25 mio. kr. årligt.

Coop har investeret 60 mio. kr. og opnået en årlig strømbesparelse på 25 mio. kr. og 40 GWh, svarerende til ca. 10.000 husstandes elforbrug.

Belysningsprojektet er en af vores bedste investeringscases. Det har et højt afkast, en lav risiko og store fordele for miljøet. Som formand for investeringskomiteen kan jeg ikke ønske mig noget bedre.
Kræn Østergaard Nielsen
Executive Vice President og CFO i Coop

Tilbagebetalingstid på under 2 år
Tilbagebetalingstiden for projektet er på under 2 år målt på energibesparelse og energitilskud. Oveni kommer også andre fordele som besparelser fra mindre vedligeholdelse, bedre lys og mere tilfredse medarbejdere.

Retrofit giver god projektøkonomi
Den korte tilbagebetalingstid er bl.a. opnået ved at benytte retrofit i 60 % at lysinstallationerne. Ved retrofit opdaterer Nordic Business Light de eksisterende armaturer til at kunne anvende LED-rør. De øvrige 40 % har fået helt nye armaturer sat op.

Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Coop. Vi er især stolte af, at vores vedvarende fokus på bundlinjeeffekt og grundige indsigt i Coops behov har resulteret i et projekt, der er eksekveret professionelt, er en god økonomisk case og som bidrager til Coops målsætninger på energi- og klimaområdet.
Ole M. Jensen
CEO, Nordic Business Light

Andre Coop-cases

30.000 medarbejdere i Coop har fået nyt lys, der er garanteret flimmerfrit, hvilket resulterer i sundere arbejdsmiljø.
Den succesfulde installation af 200.000 lyskilder på 17 måneder er gjort mulig gennem benhård projektstyring, et hårdarbejdende team af montører og en stor forståelse for Coops behov og organisation.

Nøgletal for Coop-projektet

1
mio. kr. i investering
1
mio. kr. i årlig besparelse
1
GWh i årlig energibesparelse
< 1
års tilbagebetalingstid

Sådan fik Coop nyt lys

Mere end 700 Coop-butikker og en række kontorer og lagre har fået nyt LED-lys. Over 200.000 lyskilder er skiftet over en periode på 17 måneder, hvilket har givet Coop en strømbesparelse på 25 mio. kr. årligt.

Kræn Østergaard Nielsen, CFO i Coop og Energichef Peter Svendsen fortæller om projektet, der har givet Coop store besparelser.