Case:

Nyt lys giver bedre arbejdsmiljø

30.000 medarbejdere i Coop har fået nyt lys, der er garanteret flimmerfrit, hvilket resulterer i sundere arbejdsmiljø.

Nordic Business Light har installeret nyt lys på 1 mio. m2 fordelt på 700 butikker samt en række lagre og kontorer. I alt har 30.000 medarbejdere i Coop fået nyt lys, som Nordic Business Light garanterer er flimmerfrit. Dermed får de medarbejdere, der er følsomme over for flimmer en bedre og mere effektiv arbejdsdag uden risiko for generende hovedpine eller træthed.

Lysprojektet har givet os meget mere end bare økonomiske besparelser. Arbejdsmiljøet er blevet bedre for vores medarbejdere pga. mindre flimmer, der er langt mindre vedligehold ude i butikkerne, vores kunder har fået bedre lys, og vi får et markant reduceret CO2-aftryk. Alt sammen ting, der tæller positivt og giver os værdi.
Peter Svendsen
Energichef i Coop

Godt arbejdsmiljø styrker bundlinjen
Når Nordic Business Light beregner den samlede bundlinjeeffekt af en lysinvestering indgår et forbedret arbejdsmiljø som en klar afledt effekt. Mere veloplagte medarbejdere er en god forretning.

Tidligere blev jeg altid træt i øjnene og fik ofte hovedpine sidst på dagen. Efter vi fik nyt LED-lys, bliver jeg slet ikke træt på samme måde, og min hovedpine er forsvundet. Det er langt mere behageligt at gå på arbejde nu.
Helle Petersen
Salgsassistent i Fakta

Høje kvalitetskrav til lyset
De lyskomponenter og LED-rør, som er installeret i projektet, lever op til særdeles omfattende kvalitetskrav, som Coop stillede. Nordic Business Light har benyttet lys, som er garanteret flimmerfrit, hvilket har stor betydning for medarbejdernes velvære og trivsel. Høj farvegengivelse har også været et ufravigeligt krav, da netop denne egenskab er med til at præsentere varer og produkter bedre for kunderne.

Lysprojektet med Coop er først og fremmest en god økonomisk case, men vi er også stolte over, at de arbejdsmiljømæssige fordele ved LED er tydelige. Dermed bliver den samlede bundlinjeeffekt endnu bedre.
Ole M. Jensen
CEO, Nordic Business Light

Hvad betyder flimmerfrit?
Flimmerfrit handler om et fænomen, der hedder flicker, som kort fortalt er en lille “pulsering” i lyset eller en oplevelse af, at lyset flimrer let. Det er ikke altid noget, mennesker kan opfatte visuelt, men det kan være årsagen til hovedpine, træthed og andre gener, hvis man arbejder under en belysning med højt flicker-niveau i længere tid. Flicker opstår ofte i LED-rør af dårlig kvalitet eller nogle typer lysstofrør. I lysprojektet hos Coop er alle rør garanteret fri for flicker.

Andre Coop-cases

Mere end 700 Coop-butikker og en række kontorer og lagre har fået nyt LED-lys. Over 200.000 lyskilder er skiftet over en periode på 17 måneder, hvilket har givet Coop en strømbesparelse på 25 mio. kr. årligt.

Den succesfulde installation af 200.000 lyskilder på 17 måneder er gjort mulig gennem benhård projektstyring, et hårdarbejdende team af montører og en stor forståelse for Coops behov og organisation.

Sådan fik Coop nyt lys

Mere end 700 Coop-butikker og en række kontorer og lagre har fået nyt LED-lys. Over 200.000 lyskilder er skiftet over en periode på 17 måneder, hvilket har givet Coop en strømbesparelse på 25 mio. kr. årligt.

Kræn Østergaard Nielsen, CFO i Coop og Energichef Peter Svendsen fortæller om projektet, der har givet Coop store besparelser.