Lysregnskab©


Beregning af bundlinjeeffekten

Lysregnskabet© er en unik proces udviklet af Nordic Business Light. Udgangspunktet er en systematisk gennemgang af 
virksomhedens målsætninger og en vægtning af de forhold i virksomheden, der vil blive påvirket af en ny lysløsning. Med det udgangspunkt beregnes den konkrete bundlinjeeffekt i kroner og øre.

Lysregnskabet© skabes i et tæt samarbejde mellem Nordic Business Light og virksomheden og omfatter 5 hovedområder:

  1. Strømbesparelse
  2. Vedligehold
  3. Mersalg
  4. Bedre arbejdsmiljø og indeklima
  5. Miljø-forbedringer – og CO2-regnskab

 1. Strømbesparelse

Dette er et uhyre væsentligt punkt, da et skift fra traditionelle lyskilder til LED giver op til 80 % besparelse på strømforbruget.  Vi vurderer i den forbindelse bl.a. samlet årligt strømforbrug, typen af eksisterende lys og anslået pris pr kwh.

”Belysning udgør i gennemsnit 50% af elforbruget i detailbranchen <> LED er den mest energivenlige belysning på markedet. Derfor får I en kontant besparelse ved at skifte jeres halogenspots, sparepærer eller lysstofrør ud med LED”*

”Generelt siger man at LED-løsninger er op til 3 gange så effektive som halogenspots”*

*Energistyrelsens hjemmeside

 

 

2. Vedligeholdvedligehold

LED-lyskilder har ekstremt lang holdbarhed og er meget robuste. Det betyder, at der vil være store kontante besparelser på vedligehold, ligesom der vil være store tidsbesparelser og markant øget driftssikkerhed.

Vi undersøger, hvor meget du bruger på indkøb af nye lyskilder, spots og armaturer samt på tid i forbindelse med udskiftning. Vi vurderer samtidig, hvad det koster i tabt salg og image, når lyset ikke er ”up to speed”.

”Med LED slipper I for hverdagsbøvlet med at skifte pæren eller lysstofrøret, når de går i stykker. LED lyskilder har nemlig en gennemsnitlig levetid på 15 år”*

 ”I gennemsnit holder LED ca. 3-4 gange så længe som T8-lysstofrør”*

*Energistyrelsens hjemmeside

 

3. Mersalg

7454

LED kan direkte øge jeres salg, da det får jeres produkter og omgivelser til at fremstå mere naturlige og indbydende. Farvegengivelse og lysintensitet har kolossal betydning for kundeoplevelse og købsmotivation.

Vi vil afdække jeres nuværende erfaringer med lyset som salgsparameter og vurdere effekten på jeres omsætning og bruttoavance i forbindelse med etablering af nyt LED-lys.

 

”Belysningen er med til at sælge varer”*

”Der er sket meget med LED i løbet af de sidste par år”*

”I får et lige så godt lys – nogle vil sige bedre – som med de energitunge løsninger”*

*Energistyrelsens hjemmeside

 

 

4. Bedre arbejdsmiljø og indeklima5124

Lys har langt større indflydelse på medarbejdernes velbefindende og energi, end mange tror. Et godt og behageligt arbejdslys kan hurtigt vise sig på effektivitet, arbejdsglæde og motivation.

Vi går tæt på jeres aktuelle sygefravær og prisen for en sygedag. Vi vil tale om nuværende motivation og effektivitet samt forventninger til de positive ændringer, lyset kan skabe.

”Undersøgelser viser, at både velværet og produktiviteten på en arbejdsplads kan forbedres ved at vælge en belysning af god kvalitet tilpasset forholdene”

 ”De traditionelle belysningsløsninger bruger en stor del af deres energi på at danne varme og en mindre del på at lyse, hvorimod LED næsten ikke udvikler varme. Den kvalitet ved LED er med til at forbedre indeklimaet”*

*Energistyrelsens hjemmeside

 

 

5. Miljøforbedringer og CO2-regnskab

Din besparelse på strøm-forbrug giver en direkte sammenlignelig reduktion i CO2 belastningen fra din virksomhed. Vi udfører og dokumenterer denne beregning for dig – og estimerer hvor stor effekt en CO2 reduktion og forbedret grøn profil vil have for bundlinjen i din virksomhed.

”76 % af alle lagre i Danmark bruger ikke bevægelsessensorer til at styre belysningen. Med bevægelsessensorer kan I spare op til 60% på elregningen, fordi lyset kun er tændt, når I har behov for det”*

*Energistyrelsens hjemmeside